Aarhus Kredsen

kontakt@aarhuskredsen.dk

 

Kolonihaven er din oase, som du i sommerhalvåret bruger til at slappe af, finde ro og tappe ny energi. Men når huset lukkes ned for sæsonen og haverne står tomme, har tyven gode muligheder for at bevæge sig uset rundt.

Størstedelen af indbrud i kolonihaver foregår i løbet af vinterhalvåret, men der er meget, du selv kan gøre for at undgå indbrud. 

  1. Sørg for, at dine døre og vinduer er godt sikret
  2. Gør det svært for tyven
  3. Vær en god nabo – aftal, I skiftes til at gå en runde udenfor sæson

Du skal prøve at kigge på dit hus med tyvens øjne: “Hvis jeg nu ville prøve at begå indbrud i mit eget hus, hvor ville jeg så gøre det?” Det sted, du finder frem til, det vil typisk også være det sted, som tyven finder frem til. Et sted, hvor han kan stå i fred og ro, ikke bliver set og adgangen er nem. Måske har du et redskabsskur, som du har glemt at låse. Skuret er en gavebod for tyven, der let kan finde noget at bryde vinduer og døre op med. 

Du kan også aftale med dine naboer, at I skiftes til at gå en runde fx en gang om ugen udenfor sæsonen.

Se det fulde indlæg incl. en video her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *